September 2014

Kære medlemmer og venner af Østrig!

 

Efter den varme sommer må vi belave os på, at efteråret snart vil banke på med alt hvad det indebærer af forskellige arrangementer i forskellige sammenhænge. Også DØS vil så småt melde sig med et par meddelelser, flere vil følge senere. Det første vi vil gøre opmærksom på, og hvor vi håber at se rigtig mange af jer er

 

Mindekoncerten i Sankt Ansgar Kirke i Bredgade

Mandag den 22. september kl. 19:00

 

Som de fleste af jer vil vide, har der efter de to verdenskrige været foranstaltet hjælpeaktioner fra dansk side, især efter 1. verdenskrig, som jo bliver rigtig meget omtalt i år. Men den hjælpeaktion, der fandt sted er bemærkelsesværdig derved, at den skete på helt privat grundlag som en humanitær håndsrækning til fattige og sultne børn i Wien. Mange danske familier tog et eller flere børn i deres hjem. Uden denne hjælp ville mange af børnene være døde af sult eller sygdom.

Personlige bånd blev knyttet mellem børnene og deres plejefamilier. Derfor mindes mange i Wien stadig med taknemlighed denne hjælp som noget meget nærværende og Österreichisch Dänische Gesellschaft i Wien fejrer 95 året for de første wienerbørns ankomst til Københavns hovedbanegård med en festkoncert på selve dagen, 16. september.

Også i København vil vi markere vi dette jubilæum, som I kan læse mere om i vedlagte invitation. Et kor fra Wien, ”Conventus Musicus” og ”Hørsholmkoret”, som flere af os husker med glæde, vil synge ved koncerten. Vi håber at se rigtig mange af jer denne aften.

Efter arrangementet i kirken byder vi på en lille forfriskning i kirkens menighedssal.

 

Koncerten er gratis, men til selve receptionen må vi af pladsmæssige årsager bede om tilmelding

senest onsdag den 17. september til

Hanne Bruun på tlf. 36410160 el. 23391936 el. e-mail htbruun@mail.dk

 

K.U.K.S.

Da det kun er hvert andet år KUKS afholder International Galla Festival med optræden og smagsprøver på de forskellige landes kulinariske formåen, vil der i år være en udstilling på Københavns Rådhus omhandlende

 

INTERNATIONAL HERALDIK

I PERIODEN 24. OKTOBER – 6. NOVEMBER 2014

 

Er man interesseret i heraldik, vil denne udstilling sikkert være ganske interessant at besøge. Der er fri adgang i Rådhusets åbningstid.

Det er hvad vi havde til jer i denne omgang, men vi melder os igen på et senere tidspunkt.

 

 

 

På hjerteligt gensyn i DØS og med de venligste hilsener

DANSK-ØSTRIGSK SELSKAB

på bestyrelsens vegne

Hanne Bruun