November 2014

 

Kære medlemmer og venner af Østrig!

 

 

Siden I har hørt fra os sidst, har der været en hel del spændende tilbud. Efter sommerpausen lagde vi ud med den store mindekoncert i Sankt Ansgar Kirke den 22. september.

Den store kirke var fuld til sidste plads, og tilhørerne fik en pragtfuld koncertoplevelse med det østrigske kor ”Conventus Musicus” og ”Hørsholmkoret”.

Hjertevarme taler blev holdt af den østrigske familie- og ungeminister Dr. Sophie Karmasin og ambassadør, Dr. Ernst-Peter Brezovszky, samt hr. Franz Haberhauer, formand for Österreichisch Dänische Gesellschaft i Wien og selv wienerbarn efter 2. verdenskrig.

Den efterfølgende reception i Ansgar kirkens menighedslokale, som kirken utroligt imødekommende havde stillet kvit og frit til rådighed, var rigtig hyggelig med god stemning. Vi er også den østrigske ambassade stor tak skyldig for den store vindonation og øvrig hjælp og støtte.  I det hele taget en mindeværdig aften.

 

 

 

 

Den østrigske ambassade havde i år valgt at festligholde den østrigske nationaldag lidt anderledes, end det har været tilfældet de seneste år, og indbød til et festligt arrangement den 23. oktober med focusSteiermark med Dr. Christian Buchmann, Landesrat für Wirtschaft, Europa und Kultur und Steiermark, Frau Cosima Steiner, den østrigske handelsråd i Danmark og ambassadør Dr. Ernst-Peter Brezovszky i spidsen. I Mogens Dahl Koncertsal fik deltagerne en festlig eftermiddag med film om Steiermark, taler, smagsprøver på dejlige produkter fra Steiermark og rig mulighed for at hygge sig med venner og bekendte og skabe nye kontakter. Under hele begivenheden spillede ”Die Steirische Streich” livlig musik for deltagerne og bidrog i høj grad til den gode stemning.  

 

 

 

Det næste arrangement, som vi kunne deltage i, stod K.U.K.S. for. Der var i år ikke Gallafest. Derimod var der i Københavns Rådhushal arrangeret en udstilling om international og national heraldik og våbenskjolde. K.U.K.S. ønskede at skabe et forum, der skulle vise, hvordan heraldik bruges over hele verden. Der var mange ambassader, der havde benyttet lejligheden til at vise eksempler på national heraldik for såvel statsvåbner som handelsmæssige og kulturelle og private personligheder, som på en eller anden måde har været betydningsfulde for hvert lands historie og udvikling. Lørdag den 1. november havde man mulighed for med et medlem af K.U.K.S.’ bestyrelse at få en nærmere indsigt i heraldikkens verden. Kasserer i K.U.K.S.,  Carl-Thomas von Christierson, gav os en fantastisk gennemgang af mange af de regler og den kunst, der ligger i heraldikken. Det var en meget interessant og lærerig formiddag.

 

 

 

 

 

Den 12. november havde Østrigs Klub indbudt til vinsmagning i Ubbes Vinhandel. Det var en både hyggelig og spændende aften, hvis man er interesseret i tyske og østrigske vine.  Vinhandelen er en lille, charmerende perle midt i København. Den emmer af hygge og er nærmest tapetseret med vinflasker fra mange lande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre oplevelser, der har været, var en koncert, som Dansk Mozart Selskab havde arrangeret i Metronomen på Frederiksberg, hvor Mozarts ”Grand Partita” blev spillet. Det var også en god og spændende aften.

 

MEN NU ER DET OS EN SÆRLIG GLÆDE AT FORTÆLLE OM DET NÆSTE ARRANGEMENT, VI KAN FÅ GLÆDE AF: Den østrigske ambassade indbyder i samarbejde med Østrigsk Klub og den italienske ambassade til et helt specielt arrangement. Det bliver en oplæsningsaften, hvor den østrigske skuespillerinde Konstanze Breitebner vil præsentere litteratur under temaet ”1914 – Europas Weg in den Ersten Weltkrieg. Det bliver således en litterær rejse gennem tiden for hundrede år siden. Skuespillerinden bliver akkompagneret af violinist og professor Eszter Haffner på violin og pianist Berit Johansen Tange på klaver.  Vi vedlægger invitationen fra ambassaden samt biografier og resumé. - Arrangementet finder sted

 

Tirsdag den 25. november 2014 kl. 19:00 på

Det italienske Kulturinstitut, Gørlingsvej 11, 2900 Hellerup.

(Busforbindelser fra Hellerup Station: 179, 166, 192)

I skal tilmelde jer direkte til Østrigs ambassade SENEST fredag den 21. november 2014

til Karin Hauder (karin.hauder@bmeia.gv.at)

(tlf. nr. til Østrigs Ambassade 39 29 41 41)

 

Bagefter inviterer den østrigske ambassadør, Dr. Ernst-Peter Brezovszky, til en ”vin d’honneur”.

Gå ikke glip af denne enestående oplevelse!

 

Endelig inviterer vi til vores egen julefest. Dette arrangement har i de sidste mange år fundet sted i krypten under Tysk Reformert Kirke.

Det har imidlertid ikke altid været sådan. For år tilbage er julefesten blevet afholdt forskellige steder i København, og af mange forskellige grunde bliver det  også således i år.

Julefesten i Dansk-Østrigsk Selskab finder sted

Fredag den 12. december kl. 19:00 i

Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4-8, 2500 Valby – 3. sal lokale 2

 

 

 

Bestyrelsen vil også i år lægge sig i selen, så vi kan få en hyggelig aften og på sædvanlig vis ønske hinanden glædelig jul. Som i 2013 vil vi få mulighed for at tage på en billedlig julerejse til det smukke Østrig. Bagefter vil vi ved smukt pyntede juleborde spise et stykke julesmørrebrød, ledsaget af god østrigsk vin. Som ”dessert” vil der som sædvanlig være lidt julegodter til den søde tand. Endelig er der jo julelotteriet. Igen i år har Østrigs Turistbureau og Austrian Airlines meget generøst lovet os gevinster, som vi skal spille om.  

Vi håber, I har mulighed for at komme og være med i fællesskabet til en hyggelig aften i julens tegn.

Pris for medlemmer: kr. 100,00                Pris for ikke-medlemmer: kr. 120,-

Af hensyn til tilrettelæggelsen må vi bede om bindende tilmelding senest mandag den 8. december, men meget gerne før.

I bedes venligst tilmelde jer til Annelise Dittmer

telefon 29 23 45 99 (telefonsvarer) eller på mail: dittmer@post6.tele.dk

 

De venligste hilsener

DANSK-ØSTRIGSK SELSKAB

p.b.v.

Hanne Bruun

 

 

P.S.

Vi benytter lejligheden til at sige tak for de henvendelser og forslag, vi fik i sommer, da vi spurgte om jeres mening om Dansk-Østrigsk Selskab og fremtiden. Men vi tager gerne imod flere tilkendegivelser.