Oktober 2012

Kære Medlemmer og Venner af Østrig!

Den 1. september var mange af vores medlemmer samlede i Valby Kulturhus, hvor vi havde en rigtig festlig eftermiddag i selskab med wienersangeren Erich Zib. Der var en fantastisk stemning, og caféen havde lavet en dejlig anretning til os, som vi kunne nyde, medens vi lyttede til  Erich Zibs sange og harmonikaspil. Ind imellem var der også sange, vi kunne synge med på.  – Nu er vi her så med programmet for resten af efteråret.

 

Først minder vi lige om arrangementet den 24. oktober, hvor emnet er Wienerbørn. Vi får som nævnt besøg af forfatteren til bogen ”Wienerbørn – barndom i krigens skygge”, Susanne H. Knudsen. Men også en eller to af de personer, som hun har interviewet i bogen vil komme på besøg. Kom og hør om forfatterens arbejde med emnet og hør eller genhør denne enestående historie – og tag gerne venner med. Mange danskere – specielt unge danskere – er totalt uvidende om disse redningsaktioner.

 

I år arrangerer K.U.K.S. en udstilling i Københavns rådhushal - ” K.U.K.S. International Exhibition of Modern Trends in National Architecture” som åbner med en åbningsceremoni den 24. oktober. Udstillingen vil være åben for publikum med fri entré og gratis katalog fra den 25. oktober til 3. november, undtagen søndag. Så kommer I forbi Københavns Rådhus i denne periode, kan I jo kigge ind.

 

 

 

ØSTRIGS IDENTITET – et foredrag ved professor Karsten Fledelius

Fredag den 23. november 2012 – kl. 19:00

Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4-8, 2500 Valby – 3. sal lokale 3

Det er en stor glæde for bestyrelsen at kunne meddele jer, at professor Karsten Fledelius igen vil berige os med sin store viden og engagement. Det spændende emne, han har valgt denne gang, er ”Østrigs Identitet”. Der har gennem årene i den østrigske republik foregået en løbende identitetsproces såvel i kulturen som i historien, men også med tråde tilbage til de store kejserlige skikkelser, bl.a. kejserinde Maria Teresia og kejserne Joseph den Anden og Franz Joseph.

Karsten Fledelius vil uden tvivl oprulle nye og spændende perspektiver for os om dette dejlige land og dets udvikling.

 

Pris for medlemmer:

Kr. 95,- (2 stk. smørrebrød) kr. 70,- (1 stk. smørrebrød)

Pris for gæster:

Kr.115,- (2 stk. smørrebrød) kr. 90,- (1 stk. smørrebrød)

Angives antallet af smørrebrød ikke, regner vi med, at I ønsker 2 stk.

 

Bindende tilmelding allersenest onsdag den 21. november 2012 – meget gerne før.


 

 

 

JULEARRANGEMENT

Mandag den 10. december 2012 kl. 19:00

Tysk Reformert Kirke og krypt,

Gothersgade 111, København K

 

Vi er glade for at kunne give jer den glædelige meddelelse, at vi igen kan låne Tysk Reformert Kirkes smukke kirkerum samt kirkens krypt, så vi kan holde traditionen og på en hyggelig måde ønske hinanden en glædelig jul. Det er ikke kun os, der føler traditionen. Også Kirsten Høgels dygtige sangere synes, det en tradition at komme og synge for os. Så vi får også i år lov til at komme i den rette julestemning, hvilket vi er meget taknemlige for

 

Efter koncerten går vi ned ad vindeltrappen til kirkens krypt, hvor vi på sædvanlig hyggelig vis vil fortsætte aftenen. Bestyrelsen vil som sædvanlig sørge for traktementet bestående af 1 stk. smørrebrød samt julegodter samt ikke at forglemme lidt østrigsk vin. Traditionen tro vil der også være et lille julelotteri.

På hjerteligt gensyn.

 

Medlemspris: Kr. 80,-             Gæstepris: kr. 100,-

 

Af hensyn til arrangementet beder vi om bindende tilmelding allersenest onsdag den 5. december – men meget gerne før.

 

Tilmelding til arrangementerne kan som sædvanligt ske således:

1) Skriftligt til: Annelise Dittmer, Floradalen 12, 2830 Virum,

2) Telefonisk (telefonsvarer) på nr.: 29 23 45 99

3) Elektronisk på: dittmer@post6.tele.dk

Det samme gælder afbud (annullering af tilmelding).  Afbud bedes så vidt muligt foretaget

Senest kl. 08:00 på dagen for arrangementet.

Notér venligst tilmeldingsfristen, men tilmeld jer gerne før.

Tilmeldingen er som nævnt bindende. Dersom foreningen ikke har modtaget noget afbud, vil kassereren fremsende en opkrævning på prisen for det pågældende arrangement.

 

 

OBS: ØSTRIGSK LITTERATUR

Vi kan allerede nu løfte sløret for, at bestyrelsen har planer om en aften i 2013 omhandlende et par moderne østrigske forfattere, bl.a. forfatteren Thomas Bernhard. Nærmere herom efter nytår.

 

Imidlertid skal vi gøre opmærksom på, at Det Kongelige Teater opfører et stykke af netop Thomas Bernhard på Skuespilhusets Lille Scene i perioden 12. april – 4. maj 2013 ”HELT ENKELT KOMPLICERET” (Se teaterets vedhæftede omtale af forestillingen.) Bestyrelsen synes, det kunne være hyggeligt at se denne forestilling sammen, hvis der var interesse herfor blandt medlemmerne.

Nu er det imidlertid sådan, at vores næstformand, Susanne Otepka, har fået en gave i form af billetter til denne forestilling til torsdag den 2. maj. Så hvis vi skal have en fælles teatertur, vil det betyde, at de, der måtte være interesserede, køber billetter til denne dag. Bestyrelsen ville så arrangere, at der blev reserveret pladser i Café Ofelia, som har åbent til kl. 23, hvor man – for egen regning – kunne købe lidt til ganen. Det ville give en god mulighed for at snakke om forestillingen. Prisen for denne forestilling er kr. 195,00, men som det sikkert er jer bekendt, er der mulighed for at købe billetter med rabat, hvis man er over 65. Der er imidlertid kun et begrænset antal.

 

 

Offentlige transportmuligheder til Valby Kulturhus:

Med placeringen ved Toftegårds Plads har Valby Kulturhus god adgang til den kollektive trafik.

På Toftegårds Plads ad Vigerslev Allé finder man buslinjerne 1A, 4A og 133.

På Toftegårds Plads ad Toftegårds Allé finder man buslinjerne 16E, 18 og 132.

Ca. 5-10 minutters gang fra Toftegårds Plads ad Toftegårds Allé finder man Valby Station, hvor man kan benytte S-togslinjerne: B Holte-Høje Tåstrup, C Klampenborg-Ballerup og H Farum-Frederikssund.

 

Parkeringsmuligheder

Ved Valby Kulturhus er der gode parkeringsmuligheder. Der er gratis og tidsubegrænsede parkeringspladser i afmærkede felter på begge sider af kulturhuset – således både på Valgårdsvej og Toftegårds Plads. Til parkeringspladserne på Toftegårds Plads er der indkørsel fra Gl. Køge Landevej.

 

Adgangsforhold til Reformert Kirke

Der er mange offentlige transportmidler, der anløber Nørreport Station. Det skulle forhåbentlig ikke give de store problemer. Anderledes er det for bilister. De må være opmærksom på de retningslinjer der på det givne tidspunkt er på grund af ombygningsarbejdet på Nørre Vold.

 

 

Mange venlige hilsener

DANSK-ØSTRIGSK SELSKAB

Hanne Bruun